top of page
Nimetön suunn_edited.jpg

PALVELUNI

YLEISTÄ

Kiinalaisella lääketieteellä on pitkät juuret
 

Miten se on tarkalleen kehittynyt ja miten akupunktiopisteet ja energia kanavat ovat ’löydetty’ ovat historian sumun peitossa.

Qin tai energian virtaus kehossa on terveyden perusta, ja kun virtaus estyy, syntyy kipua ja terveysongelmia. Akupunktiolla ja muilla hoitomuodoilla stimuloidaan eri akupisteitä ja/tai kanavia, jotta kehon omat paranemisprosessit käynnistyvät.

Kuinka nopeasti paraneminen tapahtuu, on hyvin yksilöllistä.  

Se, miten päätetään mikä hoitomuoto parhaiten auttaa, riippuu erilaisista tekijöistä. Esimerkiksi on akupisteitä, joita ei käytetä raskauden aikana.

Lääkitys saattaa olla rajoittava tekijä. Näitä asioista käydään läpi ensimmäisellä tapaamisella.

Oikeanlainen ja oikean määräinen liikunta ja ruokavalio ovat merkittäviä osatekijöitä terveyden ylläpitämisessä. Kiinalaisella lääketieteellä on annettavaa myös näihin asioihin.

PALVELUT

Acupuncture close up.jpg

Akupunktio 

Akupunktio hoidossa käytetään erittäin ohkaisia neuloja stimuloimaan keskushermostoa vapauttamaan kemikaaleja kehoon, jotka puolestaan käynnistävät kehon omia parantumisprosesseja. 

Yleensä akupunktio hoito kestää noin 20 minuuttia. Neulojen pistäminen saattaa aiheuttaa pientä kipua neulan läpäistessä ihon. Akupunktion aikaan saamia tunteita on kuvailtu mukavana paineen tuntona, energisoivien aaltojen liikkeenä kehossa, tai kutinana. Moni kokee akupunktion rauhoittavana tai rentouttavana kokemuksena, toiset taas saavat siitä energiaa.

Akupunktio on todettu tehokkaaksi hoito muodoksi mm seuraavin vaivoihin: päänsärky, migreeni, kuukautiskipu ja -ongelmat, tennis- ja golfkyynärpää, selkäkipu, allergia, ihottuma, IBS, lapsettomuus, lihasjumit, suolisto ongelmat, syöpähoitojen sivuvaikutusten lievittäjä.

Akupunktio
Tuina hieronta

Tuina hieronta

Tuina hieronnan periaatteet ovat samat kuin akupunktion. Sillä voi hoitaa mm. lihas- ja nivelkipua kuten alaselkäkipu ja niskahartia seudun jumit, suolisto- ja ruuansulatusongelmia, PMS-oireita, urheiluvammoja, parantaa verenkiertoa sekä korjata stressin aiheuttamia vaivoja. 

Hieroja käyttää sormiaan, käsiään, ja kyynärpäitään laittamaan painetta akupunktio kanavalle tai pisteelle. Vaikka kehoa myös työnnetään, nipistetään ja vaivataan, moni kokee hieronnan lieventävän kivun heti, sillä se saa kehossa olevat tukokset auki ja energian virtaamaan vapaammin

Massage
Guasha
Pink and White Aesthetic Typography Valentine's Day Sale.jpg

Guasha

Guasha hoidossa liu’utetaan erimuotoisia guasha lastoja napakasti iholla parantamaan aineenvaihduntaa ja etenkin verenkiertoa. Guashata useimmiten käytetään lievittämään kroonista kipua. Selkä, niska, käsivarret, sääret ja pakarat ovat yleisemmät alueet, joita hoidetaan guashalla. Kasvo guasha on enemmän kosmeettinen hoito.

Lastan vedot aiheuttavat punaisia ihottumannäköistä jälkeä ja mahdollisesti pientä mustelmaa

Moxibustion

Moxibustio

Moxibustiossa (tai moxa) lämmitetään kanavia tai akupisteitä polttamalla pujon lehtiä eri muodoissa. Suorassa moxassa poltettava kaartio laitetaan suoraan iholle ja poltetaan kunnes iho alkaa punertua. Kun potilas tuntee lämpöä, kaartio poistetaan. Epäsuora moxassa poltettava pujo ei koske ihoa vaan se kiinnitetään neulaan eri tavoin. Lämpö kulkee neulaa pitkin akupisteeseen. Toinen tapa on lämmittää hoidettavaa kohtaa ‘moxa sikarilla’, joka myöskään ei koske ihoa.

Lämpö stimuloi pistettä parantaen energian kiertoa kehossa, joka puolestaan saattaa auttaa monissa eri terveysongelmissa, lievittäen kroonista kipua ja säädellen ruuansulatusongelmia.

Nimetön suunn_edited.jpg
Kuppaus
Cupping Treatment

Kuppaus

Muinaisegyptiläiset, kiinalaiset ja muut vanhat kulttuurit käyttivät kuppausta mm. lieventämään kipua, parantamaan verenkiertoa, rentoutumaan, hoitamaan iho- ja muita ongelmia. Lasiset, muoviset tai silikoniset kupit kiinnitetään iholle imun avulla ja annetaan vaikuttaa 5-15 minuuttia. Kuppia voidaan myös liu’uttaa ihoa pitkin, eräänlainen hieronta. On kuiva ja märkä kuppausta. Märkä kuppauksessa ihoa rikotaan, jotta saadaan vuodatettua hieman verta.

bottom of page